Selecteer hier jouw Ezzy's zwembad

Peutersurvival

Veiligheid voorop!

Bij PeuterSurvival leert jouw kind zichzelf te redden bij een val te water. Op speelse wijze worden de vaardigheden, die nodig zijn om zelfredzaam te zijn in het water, aangeleerd. Wanneer jouw kind de gehele PeuterSurvival opleiding heeft doorlopen, ontvang hij/zij het enige echte PeuterSurvival Diploma!

PeuterSurvival Diploma

De 7 voordelen van PeuterSurvival

1. Waterveiligheid

Kinderen starten veelal tussen 4 en 6 jaar met zwemles. En dat terwijl verdrinking met name voorkomt bij jonge kinderen.
 
Daarom leren we kinderen al op jongere leeftijd, met behulp van PeuterSurvival, om te overleven bij een val te water. Want het maakt immer niet uit of je technisch goed naar de kant zwemt, maar dát je naar de kant zwemt!
 
Bij PeuterSurvival leert jouw kind de basisvaardigheden (o.a. onder water zwemmen, naar de kant zwemmen en uit het water klimmen) om zichzelf te kunnen redden in het water. Ook volledig gekleed.

2. Coördinatie-ontwikkeling

PeuterSurvival draagt bij aan de verbetering van de coördinatie. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die op jonge leeftijd al zwemmen een beter evenwicht hebben en makkelijker voorwerpen kunnen oppakken. Ook laat het zien dat het de leervaardigheden stimuleert (o.a. uitleg begrijpen en zelf iets uitleggen).

3. Goed voor de gezondheid

Lichaamsbeweging, en dus zwemmen, is erg goed voor de gezondheid en ontwikkeling van je kind. Elke PeuterSurvival les is je kind fysiek bezig in het water, wat een positieve invloed heeft op de fysieke en mentale gezondheid. Ook traint jouw kind door drijfvermogen en waterweerstand de spieren en bouwt daarmee kracht op.
 
Het is in elke levensfase effectief om te investeren in bewegen. Hoe vroeger in het leven, hoe langer er geprofiteerd kan worden van de positieve effecten. Met PeuterSurvival draag je bij aan de fysieke en mentale gezondheid van je kind. Het is de start van een sportief leven.

4. Ontwikkeling sociale vaardigheden

Kinderen in de leeftijdscategorie 2 tot 4 jaar leren steeds meer sociale vaardigheden. Voor deze ontwikkeling is omgang met andere kinderen en samenspel erg belangrijk. Kinderen leren immers enorm veel van elkaar.
Met behulp van Peutersurvival stimuleren we de sociale vaardigheden van de kinderen. Je kind zal namelijk het gehele programma in een vaste groep les krijgen van dezelfde lesgever. Hiermee wordt een vertrouwde omgeving gecreëerd en bieden we voldoende gelegenheid om met andere kinderen om te gaan.

5. Stimuleert vertrouwen

Met behulp van PeuterSurvival begeeft jouw kind zich op regelmatige basis in het water en leert stap voor stap om zelfstandig in het water te bewegen. Een enorme stimulans voor het zelfvertrouwen! En dat niet alleen… Doordat jouw kind zich op jonge leeftijd al zoveel in het water begeeft, wordt de (kans op) angst voor water verkleind.

6. Plezier

Naast het feit dat PeuterSurvival erg leerzaam en belangrijk voor je kind is, is het ook ontzettend leuk! Door het gebruik van een grote variatie aan materialen en door het enthousiasme van de lesgevers wordt er een optimale leeromgeving gecreëerd. Je kind ervaart zwemmen daardoor als iets LEUKS. Een ervaring waar jullie als gezin enorm veel plezier aan zullen beleven!

7. Perfecte voorbereiding op zwemles

Bij PeuterSurvival leert jouw kind om zichzelf te redden in het water. De lessen worden tevens aangevuld met onderdelen die de kinderen tijdens de zwemles ook zullen leren, zoals springvormen, flipperen, drijven en duiken. Hiermee leggen we op een leuke en speelse manier de basis voor de zwemslagen, waarvan zij zeker zullen profiteren tijdens de start van de toekomstige zwemlessen.


Vraag & Antwoord

Hoelang duurt het behalen van het PeuterSurvival Diploma?

Dat verschilt natuurlijk erg per kind. De leeftijd van jouw kind, de zogenaamde 'watervrijheid' en de sociaal-emotionele ontwikkeling spelen hierbij allemaal een rol. Over het algemeen, wanneer een kind op 3-jarige leeftijd start met PeuterSurvival, kunnen zij met 4 jaar het PeuterSurvival Diploma behalen en doorstromen naar de zwemles.

Mijn kind is erg bang, is PeuterSurvival dan wel verstandig?

Watervrees is iets waar sommige kinderen last van hebben. Of ze nou starten met PeuterSurvival of met de zwemles, zij zullen deze angst moeten overwinnen. Het is vaak wel zo dat wanneer er langer gewacht wordt met het starten van de zwemles, dat deze drempel dan alleen maar groter wordt. PeuterSurvival lessen worden dusdanig ingericht dat er op een leuke manier kennis wordt gemaakt met zwemmen. Door diverse spelletjes, liedjes, loopvormen en springvormen leert jouw jonge kind dat water niet eng is, maar dat water plezier is! Kortom, de ideale voorbereiding op de zwemles!

Wat als mijn kind tijdens het volgen van PeuterSurvival 4,5 jaar oud wordt?

Wanneer jouw kind deelneemt aan PeuterSurvival en de leeftijd van 4,5 bereikt, zal hij/zij mogen doorstromen naar de zwemles, ongeacht of het PeuterSurvival Diploma behaald is. Mocht je liever willen dat jouw kind langer op PeuterSurvival blijft, geef dit dan even aan. Dan wordt er pas gestart met de zwemles in samenspraak met jou.

Mijn kind neemt deel aan PeuterSurvival, moet ik hem/haar nog apart inschrijven voor de zwemles?

Nee, dat is niet nodig. Omdat jouw kind deelneemt aan PeuterSurvival, hebben wij ook alvast een plekje voor de zwemles gereserveerd. Tegen de tijd dat hij/zij mag starten, zullen we aan jou vragen welke voorkeursdagen je hebt voor het starten van de zwemles.

Selecteer hier jouw Ezzy's zwembad

Uitleg PeuterSurvival Diploma