Selecteer hier jouw Ezzy's zwembad

Recreatief zwemmen


Water is plezier. En wat is er leuker dan met z’n allen gaan zwemmen?! Lekker ravotten in het water met vriendjes en vriendinnetjes of met het hele gezin. Een gezellig uitje voor alle leeftijden! Wist je dat recreatief zwemmen ook een hele goede voorbereiding is op de start van de zwemles? Jouw kinderen worden dan namelijk al aardig watervrij! Maar ook tijdens de zwemopleiding is het een heel goed idee om zelf extra te gaan oefenen. Kinderen die bij Ezzy’s PeuterSurvival of zwemles volgen, hebben gratis toegang tot het recreatief zwemmen.

Voordelen recreatief zwemmen

  • Plezier voor alle leeftijden
  • Hét dagje uit tijdens elk seizoen

Bekijk eventueel ook onze andere activiteiten voor kinderen of sporters


Vraag & Antwoord

Wat is het verschil tussen banenzwemen en recreatief zwemmen?

De naam verklapt het eigenlijk al een beetje. Bij banenzwemmen is het de bedoeling dat je baantjes zwemt. Er liggen lijnen in het water, waarmee we de banen aangeven. Je zwemt dus niet kris kras door elkaar. Op sommige momenten zorgen we ook voor aparte banen voor de snelle zwemmers. Dan kun je lekker ongestoord meters maken! Banenzwemmen is mogelijk als je 12 jaar of ouder bent. Bij recreatief zwemmen mag je wel kris kras door elkaar zwemmen en zijn er ook vaak allerlei leuke materialen beschikbaar om mee te spelen. Dat wordt dus lekker ravotten in het water! Recreatief zwemmen is voor iedereen mogelijk, ongeacht je leeftijd. Kinderen jonger dan 9 jaar of kinderen zonder zwemdiploma dienen begeleid te worden door een volwassene.

Waarvoor moet ik borg betalen?

Wanneer je regelmatig wilt zwemmen, is het verstandig om een recreatiefkaart aan te schaffen tegen een gereduceerd tarief (t.o.v. losse entree). Deze recreatiefkaart “plaatsen” wij op een RFID-sleutelhanger, waarvoor je eenmalig borg betaalt. Bij binnenkomst scan je jouw sleutelhanger en wordt jouw entree van het tegoed afgehaald. Wil je stoppen met recreatief zwemmen of toch liever minder regelmatig komen zwemmen (losse entree is dan wellicht een betere optie), dan lever je jouw sleutelhanger weer in bij de receptie en ontvang je de betaalde borg retour.

Ik kan vanwege een andere reden één of meerdere weken niet komen zwemmen, wat moet ik doen?

Het kan natuurlijk wel eens voorkomen dat je één of meerdere weken niet kunt komen zwemmen, bijvoorbeeld door werk, drukte of een vakantie. Gelukkig is een recreatiefkaart één jaar geldig en heb je dus genoeg tijd om jouw tegoed op andere momenten op te maken.

Selecteer hier jouw Ezzy's zwembad